.

.

tiistai 15. lokakuuta 2013

Koirien vaatetusta

Oma koirarotuni on Cockerspanieli. Koirilla on pitkät turkit ja ne käyvät säännöllisen epäsäännöllisesti myös koiranäyttelyissä. Koirien myötä olen oppinut rakastamaan vuoden ajoista talvea pienellä noin -5'C pakkasella ja pienellä lumipeiteellä maassa (noin 10 cm). Silloin asuntoni on kaikista puhtaimpana. Ei tule kuraisia tassun jälkiä eikä epämääräisiä roskia sisälle.

Nyt on kuitenkin tulossa ne koiranomistan ärsyttävimmät säät. Ensin tulee syyskelit. Syksyn myötä hiekan ja lehtien määrä sisällä lisääntyy. Kokoajan saa olla siivoamassa lattioita ja tekstiileitä.

Syyssateilla koirat saavat ylleen sadeasut, jotta suurin osa turkista pysyisi kuivina. Uroksille (punainen koira) on urosten malliset vaatteet eli ns unisex-malli joka käy kummalle sukupuolelle tahansa. Kokona urokselle menee 45cm vaate

 
Nartuille tilaan aina narttumallisen sadavaatteen. Malli eroaa unisex-mallista siinä että siinä on vatsakappale pidempi. Uroksilla jää tuo karvainen väli ennen takajalan polvitaivetta auki vatsanpuolelta. Nartuilla vatsakappale tulee takajalkojen etuosaan saakka, jolloin koko vatsaosuus on kuravaatteen alla suojassa.


 
Silloin kun ulkona alkaa pakkanen paukkua reilusti yli -10'C niin koirani saavat myös tuollaisen selän päälle tulevan teddyvuorilla olevan talvitakin päällensä. Myöskin talvitakeissa on uroksilla ja nartuilla omat mallinsa. Näissäkin uroksilla vatsakappale jää lyhyemmäksi ja nartuilla se suojaa koko vatsan osan. En nyt löytänyt kuviin uroksen takkia. Taitavat olla vielä kevään jäljiltä varaston uumenissa piilossa.
 


 
 Olen ostanut jo vuosia omille koirilleni sekä sadevaatteet että lämpötakit Janutexista. Joten voi suositella kokeilemiani vaatteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti