.

.

maanantai 4. marraskuuta 2013

Kinkkupizza

Alko tekemään mieli itse tehtyä pizzaa. Mun yks lemppareista on perinteinen itse tehty jauhelihapizza. Jauhelihapizzaa en koskaan tilaa pizzerioissa käydessäni. Toinen lemppari on kinkkupizza. Mieluiten niin, että siinä on kinkun lisäksi ananasta ja aurajuustoa. Tässä muodossa siis yleensä otan sen valmiina. Itse tehtynä en jaksa siihen koskaan aurajuustoa laittaa.


Pizzapohja:
1dl vettä
½pkt hiivaa
½tl suolaa
2rkl öljyä
2½dl vehnäjauhoja
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, öljy ja vehnäjauhot. Vehnäjauhoja laitan sen verta, että se irtoaa sormista, mutta ei tunnu vielä liian jauhoiselta käteen. Kohota taikinaa pellillä noin 20-30 minuuttia.
 
Kinkkupizzantäyte:
ketsuppia
1pss valmiita kinkkusuikaleita
1prk ananaspaloja (tällä kertaa ei löytynyt kaapista)
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
 
Levitä pohjan päälle sopiva määrä ketsuppia (oman maun mukaan siis). Laita pinnalle kinkkusuikaleet, ananaspalat ilman mehua, sekä kirsikkatomaatteja että juustoraastetta oman maun mukaan. Paista pizzaa tämän jälkeen 25'C noin 15 minuuttia.
 

Millainen on sinun lempipizzasi?

2 kommenttia:

  1. Makoisan näköistä pizzaa, minun herkkupizza on kebabpizza.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvää on. Ajattelin muuten jossain vaiheessa kokeilla niitä täytettyjä patonkeja joista olit laittanut kuvaa.

      Poista