.

.

tiistai 28. tammikuuta 2014

Tiistain herkkuhetki

En ole tehnyt mitään herkuttomuuslupauksia tammikuulle, joten voin aina välillä herkutella. 



Nyt alko tehdä mieli pientä herkuttelua ja sitä varten leivon suklaakääretortun. Suklaakääretorttu on nopea ja helppo tehdä. 


Suklaakääretortun ohje on:

Pohja:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
100g voita
100g tomusokeria
2 keltuaista
1tl vaniljasokeria.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja lisää kananmunasokerivaahtoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200'C:ssa muutama minuutti. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuaiset ja vaniljasokeri. Levitä pohjan päälle. Rullaa ja laita jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua. 

Halusin laittaa myös karkkeja kauniisti esille. Muistin sitten tuon Riviera Maisonin purkkisarjan. Laitoin siihen sitten kaikkiin kolmeen kerrokseen karkkeja mikron eteen. Niitä on tullut siitä pikku hiljaa napsittua aina ohi mennessä keittiössä ollessa. 


Viipulalle myös tervetuloa lukijaksi :)

4 kommenttia:

  1. Tuo purkki on kyllä tosi kiva :) Mulla ei vaan siellä kauaa karkit säilyis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään tuosta purkista. Mulle ei normakarkit niinkään maistunu niin säilyvät tuossa mutta suklaa siinä ei kauaa kestäisi.

      Poista
  2. Oi mitä herkkuja! Mulla on lupa herkutella kerran viikossa, mutta huomaamattani olenkin ollut koko kuun karkkilakossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tavoitteena, joskus päästä tuohon karkkipäivätapaan, mutta vieläkään ei olla lähelläkään sitä. Muutama päivä menee ilman karkkia, mutta sitten on saatava suklaata.

      Poista