.

.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Tonnikalapiirakkaa lounaaksi

Törmäsin viikolla Marrun Matkanvarrelta blogissa tonnikalapiirakkaan. Käytän tonnikalaa aika paljon salaateissa ja pitäis keksiä sille muitakin käyttökohteita. Sen vuoksi piirakka pääsi kokeilulistalle. 


Oma versioni piirakasta on:

Pohjaan valmis piirakkapohja

Täytteeseen:
 1 tlk tonnikalapaloja vedessä
1 punasipuli
2 kananmunaa
1 tlk kolmenjuuston kermaa
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa
pinnalle juustoraastetta

Painele piirakkapohja pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Valuta tonnikalapaloista vesi pois ja levitä ne pohjan päälle. Kuori ja hienonna punasipuli sekä levitä se tonnikalan joukkoon. Sekoita kerma, kananmunat ja mausteet kulhossa. Kaada ne piirakkavuokaan. Raaste pinnalle mielesi mukaan juustoraastetta. Paista uunin alaosassa 200'C:ssa noin 30min.
Seurana voi tarjota esim. vihersalaattia.

Tää sopii ainakin mulle töihin mukaan otettavaks lounaaks. Syön melko kevyesti töissä. Illalla sitten tulee syötyä enemmän. Jotenkin vaan en lounaalla ehdi/pysty syömään isoa annosta olematta ähkyssä lopun päivää. Mieluummin sitten syön pari välipalaa töissä lounaan lisäksi. Välipalojen laatuun pitäisi vielä kiinnittää enemmän huomiota. 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Kiitos ohjeesta. Jospa uskaltautuisin kokeilemaan, vaikka mulla onkin peukalo melko keskellä kämmentä keittiössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse jotenkin melko skeptinen lämpimän tonnikalan suhteen. Tuo piirakka oli kyllä todella hyvää. Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista