.

.

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Sneak peek ja cake popsit

Ajattelin nyt vilauttaa yhden nurkan tuolta keittiöstä. Muut kohdat tuleekin sitten myöhemmin kunhan saan palaset kohdilleen.


Samalla kun kävin ostamassa paikallisesta leipomistarvike kaupasta marsipaaniveistä ostin muun muassa cake popseja varten sopivia tikkuja. Olen aina halunnut niitä kokeilla. Nyt sitten tulikin ensimmäinen kokeilusatsi tehtyä. Sen verta työläitä olivat ainakin omasta mielestäni, että ihan heti en tee seuraa satsia noita. 


Surffailin netistä ohjetta niiden tekemiseen. Monta erilaista versiota tulikin vastaan. Itse menin noiden kanssa siitä mistä aita on matalin. Valitsin helpoimman mahdollisen vaihtoehdon kakkumassaan. 

Kakkumassaan käytin 1 pötkön dominokeksejä ja vähän vajaan purkin Violan mangotuorejuustoa. 

Dominokeksit murskataan pieniksi muruiksi. Itse murskasin ne minigrip-pussin sisällä kaulimella päältä painellen. Sen jälkeen lisätään tuorejuustoa. Tuorejuustoa tulee lisätä sen mukaan, että massasta saa pyöritettyä palloja jotka pysyvät koossa. Mitä kuivempi massa sitä herkemmin pallot hajoa. Kannattaa tehdä vaikka testipallo, josta näkee onko tuorejuustoa riittävästi. Pallot tulee laittaa hetkeks jääkaappiin jähmettyyn.


Kuorrutukseen ja tikkujen kiinnitykseen olin varannut levyn Fazerin sinistä suklaa, mutta olis ehkä saanut olla hieman enemmänkin, koska viimeisten pallojen kastaminen oli haasteellista.

Tikkujen päätä kastetaan sulatettuun suklaaseen ja työnnetään kunnolla pallon sisälle. Sen jälkeen pallot saa taas olla hetken jääkaapissa.


Sulatin lopun suklaan kahvimukissa jonne sitten dippasin tikun päässä olevia palloja niin, että suklaata tuli tikkun asti. Päälle laitoin koristeeksi kaapista löytyneitä koristeita. Koristeet pitää laittaa jokaisen pallon päälle aina heti kun on kastettu suklaaseen. Koristelun jälkeen cake popsit pitää laittaa jääkaappiin ennen tarjoilua ja myös säilyttää jääkaapissa mikäli niitä jää yli :)4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä :) Käy blogissani kurkkaamassa, siellä olisi pari juttua :)

    VastaaPoista
  2. Olivat aika äklön makeita, joten montaa ei pystynyt kerralla syömään. Kiitos haasteesta!

    VastaaPoista
  3. Ai, miten herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista