.

.

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Broileri-nachovuoka

Lauantai-illan herkkuna tuli syötyä broileri-nacho vuokaa. Alkuperäinen ohje löytyy Pirkan sivuilta.


Raaka-aineet ovat:

1 rasia (300gr) Kariniemen broilerinfileesuikaleita, hunaja-chili
1 rkl öljyä
1 paprika
1 sipuli
 1 pss (200g) Pirkka maissilastuja
1 prk (315g) Pirkka salsadippiä, keskivahva tai vahva
1 rs (200g) Valio Viola tuorejuusto, maustamaton
1 pss (150g) Pirkka Emmental-mozzarellajuustoraastetta.

Itse muokkasin hieman raaka-aineita. Maissilastujen sijaan käytin Santa Marian nacholastuja. Salsadippiin käytiin Santa Marian keskivahvaa salsadippiä, koska se ei sisällä sitruunaa toisin kuin Pirkan vastaava. Juustoraasteena oli kaapissa ollut Oltermannia, koska en aikonut ostaa muuta juustoa vain yhden ruuan vuoksi.

Aloitin itse suikaloimalla paprikan ja sipulin valmiiksi. Sen jälkeen paistoin broilerit rasvassa pannulla. Lisäsin sen jälkeen paprikan ja sipulin broilerin sekaan pannulle ja kuullotin niitä samalla. Seos sais hautua pannulla muutaman hetken. Voitelin pitkulaisen lasisen uunivuoan, jonka pohjalle levitin nacholastut. Sekoitin salsdipin ja tuorejuuston keskenään ja raastoin juuston lautaselle. Nacholastujen päälle laitoin broileriseoksen, dippiseoksen ja juustoraasteen. Sen jälkeen vuoka uuniin yläosaaan 225 asteeseen noin 10-15 minuutiks, kunnes juusto on sulanu ja saanu hieman väriä.


Nachovuoan seuraksi tein vielä perussalaatin. Tuo vuoka oli todella herkullista vaikkakin melkoisen tulista. Seuraavalla kerralla voisi kokeilla käyttää broilerina pelkkää hunajamarinoitua vaikka tulisuus tulikin ruoassa ennenkaikkea tuosta salsasta. 


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen uusi ruoka, jota kyllä joku päivä kokeilen!!!
    Kivaa iltaa sinulle Marika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En enää muista missä siihen ekan kerran törmäsin, mutta piti kokeilla suolaisen nälkään. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista