.

.

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Mustikka-suklaabrowniet

Talviloma kolkuttelee jo ovella ja pitää tyhjennellä tuore raaka-aineita kaapista. Nyt sitten päätinkin pitkästä aikaa leipoa brownieita yhdellä vanhalla ohjeellani. 


Raaka-aineet: 

200g voita tai margariinia
2dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria
1½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
4 kananmunaa
2 ½dl sokeria
200g mustikoita tai vadelmia
suklaarouhetta
hasselpähkinärouhetta

Suklaa- ja pähkinärouheen voi joko tehdä itse tai mennä helpoimman kautta kuten minä ja ostaa ne valmiiksi rouhittuina. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja sulatettua rasvaa. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle (noin 30 x 36cm). Itse tein sen tällä kertaa tuollaiseen uunivuokaan. Ripottele pinnalla mustikat, suklaa- ja pähkinärouhe. Tämän voi siis tehdä myös vadelmista. Itse käytin tällä kertaa mustikoita, kun niitä löytyi pakkasesta. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20 minuutia. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.


8 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä...en ole koskaan tuollaista maistellut, pitäisi varmaan kokeilla!
    Mukavaa iltaa sinulle Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on todella hyviä suklaanälkään. Hieman nauratti kun kaikki mustikat on keskellä vaikka niitä tasaisesti ripottelin ympäri vuokaa.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ja maistuvatkin herkulliselta ;) Taikinan tekoon ei myöskään kauaa mene ja sitten pääsee nauttimaan.

      Poista
  3. Nams, mustikkapiirakka on niin mun lempparia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa olisi sitten suklainen ja mustikkainen brownie ohje kokeiltavaksi :)

      Poista
  4. Voi nam. Kuulostaa kyllä hyvältä. Eikä varmaankaan liian makeaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on ja ei mielestäni ole liian makeaa.Jopa isäni joka ei välitä suklaisista leipomuksista maistoi tuota.

      Poista