.

.

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Pinaattinen kanakastike

Tää viikko on vietetty hiljaisesti sohvannurkassa aina iltaisin. Mulla on nyt useampana päivänä särkenyt päätä, joten mitään ei oikein ole saanut aikaiseksi. Kaikki kivat blogitkin on jäänyt todella huonolle lukemiselle. Alan epäillä, että päänsärky johtuu jännityspäänsärystä, niska kun tuntuu olevan hieman jumissa. Pitää siihen varmaan lähteä hakeman apua apteekista. Migreenilääkitys kun ei ole auttanut lopettamaan pään särkemistä enkä ole siihen muutakaan syytä nyt keksinyt.

Nyt kuitenki oli pakko syödä jotain järkevääkin. Täällä tulee siis näitä ruokapostauksiakin näkymään suhteellisen usein vaikka ruokablogia en pidäkään. Tarkoitus on kuitenkin tehdä enemmän kotiruokaa ja keksiä vaihtelua ruokiin. Olen katsellu lähes päivittäin Mitä tänään syötäisiin telkkarista. Siinäkin on ollut muutamia kokeilemisen arvoisia ruokia. Muutenkin Pirkan sivut olen kokenut hyviksi uusien ruokien lähteeksi. 

Tänään kokeiluun siis pääsi pinaattinen kanakastike. Itse en syö sieni ollenkaan, jollei joku onnistu huijaamaan syömään ruokaa jossa niitä on. Muistona on vain huonot sienikastikkeet kouluajoilta, enkä ole edelleenkään tykästyny sienistä. 


Raaka-aineet:

450gr marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
öljyä
 n. ½ tl suolaa
n. 1/4 tl mustapippuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pss hienonnettua pinaattia (pakaste)
1 prk Valio crea ruokakermaa, kolme yrttiä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista kanasuikaleet tilkassa öljyä ja mausta ne pippurilla ja suolalla. Siirrä ne syrjään odottamaan. Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet. Kaada broileri takaisin. Lisää pinaatti. Kuumenna, kunnes pinaatti on sulanut. Kaada joukkkoon ruokakerma ja hauduta pari minuuttia. 

Lisukkeeks keitin farfalle pastaa. Vaikka kuvassa ei olekaan mukana lisänä oli myös perussalaattiakin.

Voin sanoa, että hieman kanasuikaleiden väritys mietitytti. En ole taas vähään aikaan paistanut marinoimatonta kanaa ja tuntu, että se käyttäytyi ihan oudosti. Maussa en kuitenkaan huomannut mitään vikaa. Pinaattia tuossa on ehkä hieman liikaa omaan makuuni. 

Lauantain ratoksi järjestelin sitten keittiökaappien sisällöt hieman uusiksi. Aloittaessa projektia tuntu, että tilaa ei ole tarpeeksi. Pienoisen uudelleen järjestelyn myötä pari hyllyä jäikin tyhjäksi. Haaveilen silti lisäsäilytystilasta keittiöön, mutta en sitten tiedä mistä sitä saisi järjestettyä keittiön pienuudesta johtuen. 

2 kommenttia:

  1. Mullakin särkenyt päätä koko päivän... Herkullisen näköistä ruokaa olet tehnyt. Kivaa iltaa Marika<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmillista, että päänsärky on sinnekin eksynyt. Kiitoksia!

      Poista