.

.

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Prick-testi

Tänään oli sitten sen allergia testipäivä. Menin siis Prick-testiin. Testillä oli tarkoitus testata ruoka-aine allergiaani, mutta testattiin kyllä kaikkea muuta. En sitten tiedä missä kohtaa homma oli mennyt pieleen, mutta tuosta testistä ei ollut kyllä mitään hyötyä. Joo selvisi se, että en ole koirille allerginen. Olen sitä salaa pienesti pelänny mut en oo uskonu olevani niille allerginen. Koirien kanssa olen kuitenkin ollut tekemisissä 9-vuotiaasta lähtien. 

Prick-testissä siis laitetaan ensin käteen teippi, jossa on numerot 1-12. Ensimmäisen numeron kohdalle tulee niin sanottu kontrollinäyte ja muut on allergia-aineita. Jokaisen numeron kohdalle tiputetaan tippa allergia-ainetta, ja sitten tipan keskelle tehdään pisto ihoon. Testin tulos selviää 15 minuutissa. 

(kuva lainattu täältä)

Seuraavaks joudun pyytämään uuden lähetteen allergiasairaalaan. Josko siellä sitten osattaisiin ottaa ne testit mitä pitäisi. En voi kokemukseni mukaan suositella Prick-testiä kenellekään. Siinä on aivan liian suppea määrä allergenia-aineita. Parempi pyytää kunnon lähete, jotta voidaan sulkea kaikkia mahdolliset pois. 

4 kommenttia:

 1. Hyvä, kun et ole koirille allerginen:)
  Mullekin joskus tehty tuo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta olen todella onnellinen, että en ole koirille allerginen.

   Poista
 2. Onneksi et kuitenkaan koirille allerginen. Toivottavasti saat selville, että mille oikeasti oot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon todellakin saavani selville mille oikeasti olen allerginen.

   Poista