.

.

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Orvokkeja ja puutarhatöitä

Edellisen postauksen pöytäliina pääsi siis koristamaan terassinpöytää. Viime syksynähän tein terassille kaksi tyynynpäällistä jotenkin haluan tuonne nyt laittaa lisää vaaleanpunaista väriä. Liina onkin tehty tilanteeseen sopivasta kankaasta joka löytyi varastosta. Terassille löysi myös tiensä perunanarsissit sisältä kun niiden tuoksu alko tuntumaan liikaa nenässä. 


Kävin tänään myös hakemassa Prismasta itselleni muutaman orvokin. Samalla ostin niille oman uuden sinkkiastian. Joka kevät tuntuu, että ei oo yhtään purkkia mihin laittaa kukkasia. Jotenka niitä aina tulee ostettua lisää. Kohta varmaan omistan pinon purkkeja kun ne alkaa jostain putkahdella esille. 


Samalla kun laitoin liinan ja orvokit pihalle, otin itseäni niskasta kiinni takapihan kevättöiden osalta. Nyt on käyty haravalla nurmikko läpi, josko se siitä lähtis kasvamaan vielä kun heittää lannoitetta päälle. Voikukat sai myöskin lähtöpassit istutusalueilta. Niitä kun jaksais nyt nyppiä pois niin ei niitä tulis paljoa lisää kesän aikana. Olen nimittäin tämän jostain lukenut ja sittemmin itsekin käytännössä huomannut. 

Samalla innostuin napsimaan kuvia talteen takapihasta. Tänä vuonna olis tarkoitus taas kunnolla perehtyä takapihan laittoon. Viime vuonna se jäi jotenkin vaan tekemättä. Vasta syksyllä tuli pientä intoa puuhaan.

Aion nyt kuitenkin sen verta malttaa vielä mieleni, että odotan mitä noista istutusalueista nousee ylös. Tästä ensimmäisestä alueesta olen jo laatinut pientä suunnitelmaa, koska tänne ei viime vuonna tullut uusia kasveja. Köynnösruusun juuret pitäis nostaa ylös ja tilalle siirtää pensas nurkasta. Isojen kivien kohtalo vaan on vielä auki. 


Tämä toinen puoli onkin sitten se kinkkisempi puoli, koska en enää muista mitä perennoja täältä pitäis mistäkin kohtaa nousta. Mielestäni toinen särkynyt sydän on selvinnyt talvesta, mutta toisesta ei vielä näkynyt elonmerkkejä. Mehitähdetkin on lähteneet muille maille ilmeisesti kävelemään, joten niitä ainakin pitää ostaa lisää. 


Terassille on pakko saada jotain aikaiseksi. Tää on tälläsenään todella tylsä. Toisella puolella on romukasa, istutuspöytä ja mansikkalaatikko, mutta siinäpä se. Nyt pitää keksiä miten tästä sisustais kivemman, jotta täällä viihtyis myös kesällä. 


Pihan tärkein projekti on kuitenkin tässä, toisen portin ohella (joka ei aukea kunnolla). Tässä on mun ja mun naapurin välinen portti. Uus portti tehtiin tähän viime kesän talkoissa, mutta meillä on molemmilla koiria, jotka käy portilla rähisemässä. Portti on niin heppoinen, että koirat saa sen heilumaan. Viime vuonna mun koira onnistu jopa karkaamaan tuosta naapurin puolelle. Siinä on molemmilla verkkovirityksiä, mutta mitään kunnon tukevaa ratkaisua siinä ei ole. Jotta kesällä ei mene aika koirien komentamiseen ja vahtimiseen niin tälle kohdalle on pikaisesti keksittävä ratkaisu. En vaan ole vielä keksinyt mitä sille tekisi. 2 kommenttia:

  1. Meillä terassi vielä talviteloilla. Vapuan aikana ajattelin laittaa sen kesäkuntoon, jos vaan ehdin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin terassia hieman kun aattelin että olisin nauttinut siellä Vapusta. Saa nyt nähdä tuleeko sittenkin vettä ja pitää olla sisällä.

      Poista