.

.

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Tilkkutyyny

Sain viestin, että tilaamani kirjan saisi noutaa Ärrältä. Tilasin siis Wilhelmiina's Home blogin pitäjän kirjoittaman kirjan Kaikki kaunis on käsin tehty. Olen ihaillut hänen tekemiään käsitöitä ja halusin tuon kirjan itsellenikin hankkia. Kirjassa on kivoja ideoita mm. tilkkupeittoihin ja tyynyihin. Kirjan myötä sain inspiksen tehdä aloittamani tilkkutyön valmiiksi. Tyynystä tuli sen kokoinen mitä tillkkuja oli jäänyt yli aiemmista töistä. Siitä syystä valmista sisustyynyä ei tietenkään ollut. Tein sitten valkoisesta kankaasta ja vanusta noin 35 cm x 35 cm kokoisen tyynyn. Tyynyn viimeistelyyn käytin kirjassa mainittua kääntöaukon sulkemisohjetta. Siitä tulikin yllättävän siisti noilla pistoilla. 


Tilkkuosion ympärille ompelin kaitaleet kirjan vinkkien pohjalta ensin kahteen sivuun ja sitten loppuihin kahteen. Tilkkujen koko oli leikattuna 12cm x 12cm ja kaitaleesta tuli 6cm leveetä. 


Tämä on myös samalla ensimmäinen tyyny johon olen ommellut vetoketjun takapuolelle. Vetoketjulle varatusta aukosta tuli aavistuksen liian pieni, mutta en alkanut reikää enää suurentamaan. Vetoketjun ompeluunkin sain vihjeitä kirjasta. Ihan ei vetoketjun ompelu mennyt siististi, mutta jostainhan se opettelu pitää aloittaa.


2 kommenttia:

 1. Tuo on niin ihana kirja, itselläni lainassa kirjastosta tällähetkellä! :-)
  Hienon tyynyn olet tehnyt! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on todellakin ihana. Paljon vinkkejä tekemiseen olen siitä saanut. Tyynystä tuli kyllä kiva.

   Poista