.

.

maanantai 26. toukokuuta 2014

Valmis penkki etupihalla

Edellisen postauksen jälkeen etupihan penkki etenikin sitten oikein ryminällä eilen. Aamupäivän aikana raivasin penkistä rikkaruohot ja vanhojen kasvien juuret. Kaivoin reunakivien paikat kuntoon. Kaiken pohjatyön jälkeen levitin katekankaan penkin ja reunakivien paikalle. Sen olisi tarkoitus ehkäistä rikkaruohojen kasvua. Inhoan niiden kitkemistä.


Katekankaaseen tein reiät penkkiin tulevia perennoja, alppiruusua ja vuorimäntyä varten. Meinasin unohtaa ottaa siitä vaiheesta kuvan. Sen jälkeen katekankaan päälle levitin kasan multaa. 


Reunakivet on ladottu tiililadonnan mukaan. Ylhäälle penkkiin tulivat vuorimänty ja alppiruusu. Seuraavaks jaoin kuunliljani neljään osaan. Alhaalla vasemmassa reunassa on ensin kaksi kaukasianpitkäpalkoa, sitten kaksi syysleimua ja lopuksi oikeassa reunassa on kaksi särkynyttä sydäntä. Särkyneen sydämen tulin vahingossa jakaneeksi ylösnoston yhteydessä. Aluksi ne hieman lakosivat, mutta ovat nyt jo elpyneet siirrosta. 


Etupihani ylpeyden aihe on ollut jo muutaman vuoden tämä alppiruusu. Olen onnistunut tämän saamaan kasvamaan ja kukoistamaan vaikka aluksi pelkäsin, että tapan tämän heti kättelyssä. Ekan talven jälkeen näytti nimittäin melkoisen huonolta. Nyt kuitenkin kukinta on käynnistymässä pikku hiljaa siinä taas tänä keväänä. 
6 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen penkki ja odotahan kun nuo kukkivat!!!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää kukkapenkki. Harmi kun säät muuttuis niin kylmäksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehtivät paremmin ehkä juurtua kun saavat vettä ja ei ole niin kuuma. Sais kyllä olla lämpimämpää kuin vaan muutama aste. Onneks ens viikolla näyttäis sää lämpenevän kun loma alkaa.

   Poista
 3. Vau, onnea alppiruusun kukoistuksesta, nuohan on todella hankalia saada menestymään. Tästä tulee vielä hieno penkki, rikkaruohot pysyvät kyllä loitolla kun tekee juuri noin hyvän esityön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon olen saanut menestymään, mutta sen kaverille ei käy niin hyvin talven jälkeen. On jo suunnitelmissa miten laittais syksyllä kukkasipuleita siihen, jotta sais heti keväästä kukkaloistoa.

   Poista