.

.

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Pihahommia vesisateessa

Tänä kesänä tuntuu, että puutarhahommissani ei ole mitään järkeä. Joko teen niitä hellekelillä tai sitten sataa vettä kuten tänäänkin. Hakiessani uusia perennoja paistoi aurinko, mutta siitä lähtien kun piti aloittaa istutushommat on satanut vain vettä. Odottelin taukoa sateeseen, mutta sitä ei ole tullut. Myöskin koko alkuviikko näytti enempi vähempi sateiselta, joten päätin istuttaa perennat sateesta huolimatta. 

Nyt on luvassa jonkin verran kuvia, koska halusin kuvata muistiin miltä istutusalueet nyt näyttävät. Toivottavasti jaksat seurata loppuun asti. 


Toisesta puolesta päätin tehdä enempi pensaiden oman puolen. Sen vuoksi tälle puolelle siirtyi tuo ruusupensas ja alemmassa kuvassa keskellä oleva jasmike. Voi olla, että muita pensaita jasmikkeen vierestä täytyy leikata, mutta nyt annan sen olla tuollaisena. Ruusupensaan ja terassin väliin hankin vielä kolme tarhaketoneilikkaa. Katsotaan sitten miten ne tuossa menestyvät. Särkyiden sydämien ja akileijan eteen hankin muutaman turkestaninmaksaruohon. Mun pionit on edelleen jostain syystä aivan surkean kokoiset tänä vuonna. En sitten tiedä mitä niille pitäisi tehdä. Jaloritarinkannus ja ruusupensas vaihtoivat keskenään paikkaansa. Jaloritarinkannus sai eteensä pari valkotähkää. Vasta istutuksen jälkeen huomasin, että menivät liian lähelle kannusta, joten niiden paikkaa pitää hieman muuttaa. Kivien ympärillä on sekä syysleimuja että sammalleimuja. Saa nähdä sitten kasvaako nuo syysleimutkaan tuosta tänä kesänä. Muutamien perennojen kanssa, kun on tänä vuonna ollut talven jälkeen huonoa onnea ja ne eivät ole lähteneet kasvuun. Siihen kohtaan mistä jasmike sai väistyä tuli pari isoa töyhtöangervoa ja pari espanjankurjenpolvea. Portin vierestä kuolleen pensaan korvasin nyt valkoisella pihasyreenillä. Toivottavasti se menestyisi siinä edeltäjäänsä paremmin. Reunakiviä jäi laskelmista huolimatta muutama ylimääräinen ja sen vuoksi kokeilinkin nyt rajata syreenille oman alueensa. Saa nähdä sitten toimiiko tuo rajaus vai puranko sen vielä pois. 


 Nyt odottelen niitä ainakin sateettomia iltoja/viikonloppuja, jotta pääsisin vielä tekemään huoltotyöt loppuun. Nyt vain yritin saada perennat istutettua maahan etteivät joutuisi kauaa kärvistelemään ruukuissa. 

Kolme viikkoa kesälomaa on nyt käytetty ja huomenna on pakko palata takasin töihin. Olisin kyllä mieluusti jatkanut lomailua, mutta syyskuussa on sitten vielä yksi viikko jäljellä. Toivottavasti jaksoit seurata mukana loppuuna asti. Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Säät on kyllä olleet vaihtelevat, joko hellettä tai järkyttävän kylmää ja sateista ei juurikaan mitään siltä väliltä. Mukavaa töihin paluuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä uskois että tälläiset kylmät ilmat voi olla kesäkuussa. Töissä on niin hoppu kun tuuraa toista ettei aina oikein tiedä mitä tekisi.

   Poista
 2. Istutusten kuvaaminen kyllä kannattaa. Kasvit kasvaa niin nopeasti, että hetken päästä ei muistakaan miltä kaikki näytti. Ja vaikka aluksi tuntuu, että kaikki taimet on pieniä ja vaivaisia, niin hetken päästä ne rehottaa ja saa ruveta siirtelemään, kun on tullut istuteltua liian tiheään. Tämä kävi ainakin itselle viime kesänä, kun kukkapenkkejä laittelin uusiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nyt saanu huomata että en ole kuvannut paljoakaan pihan eri vaiheista niin ei aina muista mistä on lähteny liikkeelle. Olen jo tehnyt ennakkovarauksen porukoiden mökin pihasta perennoille sitten kun ne rehottaa niin paljon että omaan pihaan ei enää mahdu.

   Poista