.

.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Puutarhassa rehottaa rikkaruohot

Kesälomaani on vielä viikko jäljellä ja vasta Jussin jälkeen koittaa töihin paluu. Eilen palasin takasin kotiin ja täällä onkin tarkoitus loppu lomasta viettää. Joten nyt tulee ehkä hieman erilaisempia päivityksiäkin, kun pääsen omia nurkkiani kuvailemaan. 

Hieman lämpösemmät kelit olis ollut toiveissa tälle viikolle, kun on tarkoitus viettää aikaa takapihaa laittaessa. 


Nyt olen vain ihmetellyt miten piha voi rehottaa näin paljon parin viikon poissaolon jälkeen. Tuntuu, että kaikki kasvit kasvaa kilpaa keskenään. Myönnän, että olen aloittaessani takapihaprojektia tähän muuttaessani toivonutkin, että se olisi runsaan näköinen. Nyt pitäisi vaan ilmeisesti tehdä hienosäätöä sen suhteen. 


 

Tekeminen siellä ei ainakaan lopu kesken. Rikkaruohot on vallannut kaikki mahdolliset kohdat, joissa ei kasva mitään muuta. Niitä saankin sitten olla kitkemässä vähän siellä sun täällä. 

Sen lisäksi tarkoitus olisi siirtää toisen istutusalueen reunassa olevat kivet toiselle puolelle pihaa ja korvata nämä kivet samoilla reunakivillä kuin mitä etupihalle laitoin. Tarkoituksena olisi testata yhdestä lehdestä löytämäni idea niiden laittamiseen, jolloin nurmikon leikkuu tuolla puolella olisi helpompaa. 


Yksi työnjohtajakin tutkailee urakkaa. 


Vaikka alue, jolle reunakiviä tulee ei ole kovinkaan pitkä, yllättävän paljon niitä kuitenkin siihenkin menee. 


Muutama kasvikin on saanut siirtosuunnitelman uuteen paikkaan. Alkuperäinen suunnitelma pihan suhteen ei ole ollut kovinkaan loppuun mietitty ja suunnitelmat on vaihtunu moneen otteeseen jo. Ainoa mitä en tiedä on tämän puskan kohtalo, koska en enää muista mikä se edes on. Se näyttää leviävän vain leveyttä, mutta ei korkeutta, joten sen sijoittaminen on hieman haasteellinen. Paikkoja olisi korkeutta kasvaville, mutta ei leveyttä kasvaville. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti