.

.

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kodin lämmitystä leipomalla

Vaikka lämmintä onkin viime päivinä ollut ihan riittävästi ei se vielä riittänyt. Eilen vanhempieni tullessa kylään piti lämmittää kotia lisää. Pidin nimittäin pienen leipomispäivän ja uuni siinä hetken aikaa lämmitti lisää kotia. 

Leivon jo entuudestaan tuttuja suklaamuffineita.Marjapiirakan täytteenä oli tällä kertaa pelkkiä mustikoita. Piirakka on hyvää marjoilla kuin marjoilla.


Näiden lisäksi leivoin taas pitkästä aikaa itse sämpylöitä. En edes muista, koska viimeksi olisin leiponut niitä. Useamminkin voisi kyllä taas alkaa leipomaan sämpylöitä. Sen verta kiva oli saada itse vasta paistettua leipää. Tein sämpylät Myllyn parhaan sämpyläpussin kyljessä olleella ohjeella puolitetun annoksen.

Illalla piti vielä paistaa pannaria, kun huomasin, että jääkaapissa oli liikaa maitoa. Se oli hieman liian kauan uunissa, kun unohdin sen. Ei muuta kuin runsaasti hilloa päälle. Kokeilin myös miltä valmis kermavaahto maistuisi kun sitäkin oli jääkaapissa.Vaikka leipominen onkin mukavaa puuhaa se ei aina ole kovin turvallista. Välillä voi käydä niin, että onnistuu polttamaan kätensä vähän enemmän uunissa. Saa nähdä mihin suuntaan tuo palovamma tuosta kehittyy. 


2 kommenttia:

 1. Oi mitä herkkuja olet paistanut! Kyllä noiden takia pientä lämmintä kestää ;)
  Toivottavasti palovammasi on paranemaan päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis vaan leipoa useammin. Sen verta kiva oli taas saada itse leivottuja herkkuja pöytään. Ehkä tuo palovamma alkaa pikkuhiljaamennä iikeaan suuntaan kun jaksaa rasvailla.

   Poista