.

.

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Takapihalla jälleen

Tänä kesänä on tullut panostettua takapihan laittoon kaikista eniten aikaa. Pikku hiljaa se etenee, paljon on vielä tehtävää ja paljon jää vielä tuleviinkin kesiin. Tuntuu, että pihan laitto ei ole koskaan valmis, vaan aina tulee jotain mitä pitää tehdä tai muuttaa. Nyt tulee pitkästi asiaa ja kuvia. 

Alkukesästä mainitsin, että naapurin ja oman pihani väliselle portille pitäisi jotain tehdä. Haluaisin nauttia pihalla olemisesta ilman, että pitää kokoajan vahtia ettei portille mennä tappelemaan. Nyt siihen onkin isäni tehnyt näköesteen. Viritelmä tuo yllättävän hyvin rauhan pihalle. Vaikka portilla käydäänkin yrittämässä löytää toista karvakuonoa, kun siinä ei onnistuta yllättävän hyvin pihalle tulee rauha ja voi jatkaa hommien tekemistä.


Tuo on helppo nostaa tuosta tarvittaessa sivuun, koska se on vain yläpäästään laitettu koukuilla kiinni. Alaosaa tukee ylijääneet laatat. Terassi on sen verta iso, että toinen puoli siitä on aina ollut ongelmallinen. Siinä oli pari kesää istutuspöytä ja kukkalaatikko mansikoilla. Istutuspöytää en liiemmin käyttänyt, koska se olis vaatinu aina terassin lakasua, jos siinä multaa käsittelisi. Mansikat ei tänä vuonna heränneet henkiin ollenkaan. Sen vuoksi tulikin aika poistaa molemmat pihalta. Nyt pitäisikin miettiä mitä tuohon toiseen puoleen nyt laittaa, koska tyhjäksi se ei tule jäämään. Voi olla, että tätä mietitään ens kesään asti. 


Reunakiviä jäi penkkien muutosten jälkeen melkoisesti yli. Teinkin niistä terassin ja perennapenkin rajalle tuollaisen kiveyksen. 


Pihan taaimmainen nurkkaus näyttää nyt upealta kun Mustilan hortensia on puhkeamassa täyteen kukkaan. Tuo on mahtavan näköinen pensas. 


Kävin tänään hakemassa clasulta pihalle aurinkokennovalot. Ripottelin ne molempiin penkkeihin. Katsotaan sitten saisko niistä pientä valonlähdettä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti