.

.

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kynttiläkurssi

Viikonloppu sujui Järvenpään kansalaisopiston järjestämällä kynttiläkurssilla. Kurssin vetäjänä oli Liana Raadik-Östring. Kurssi pidettiin Kinnarin koulun punaisessa rakennuksessa.


Aamu alko muottien tekemisellä maitopurkeista ja peltipurkeista. Kahvikuppeihin leikkelin sopivan kokosia sydänlangan pätkiä. Nytpä ainakin tiedän, että peltipurkkiin saa reiän terävällä saksen kärjellä. Metallileikkurit jotka sain lainaan oli välttämätön työkalu, jotta yläreunaa sai leikattua metallipurkeista, jotta valmis kynttilä ehkä tulee omin avuin pois muotista. Opettaja toi mukanaan myös muutamia metallisia nimenomaan kynttilöiden valamiseen tarkoitettuja muotteja. 


Tässä on paria eri väriä sulamassa keittolevyillä. 


Ensimmäisen päivän jälkeen jäi käteen vain keskeneräisiä töitä. Etualalla oleviin muotteihin pitää vielä saada pieni päällikerros. Kahvikuppeihin pitää valaa massaa lisää, koska sydänlanka piti virittää grillitikuilla ja teipeillä kiinni jotta pysyy pystyssä. 


2 kommenttia:

  1. Minustakin olisi kiva kokeilla tuota kynttilöiden valamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokonaisuutena oli kivaa puuhaa, Nyt tietää myös mitä ei pidä tehdä seuraavalla kerralla. Huomenna tulee kuvia valmiista kynttilöistä.

      Poista