.

.

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Eteisen päivitystä heti vuoden alkuun

Voihan luonnonvalo ja etenkin sen puute. Asiaa ei helpota yhtään harjoitteleva kuvaaja, joka on onnistunut jonkin säädön hukkaamaan, kun kuvista tulee suttua. 

Näin vuoden alkuun tein kuitenkin pienen muutoksen eteiseen. Makuuhuoneesta eteiseen saivat siirtyä talolyhdyt ja heinäseivästikkaat.

Lyhdyistä lipaston päällä oli aivan toivotonta ottaa kuvia ilman pöytälampun valoa. Ilman lisävaloa otetuista kuvista tuli niin tummia, ettei niistä olisi käynyt itseasia selväksi. Eteiseen vaan ei tule kunnolla mistään luonnonvaloa. 
Heinäseipäät on tässä toivottavasti paremmin käytössä. Ne saivat orsilleen valkoisen puisen tähden, Pentikin viltin ja valkoisen virkatun maton. Matto ehkä pääsee taas takaisin omalle paikalleen takapihan eteen, mikäli maa pysyy valkoisena. 


***************************************************************

Joulukuu tuli ihasteltua kaikkien ihania koteja ja niiden valmistumista itse joulun viettoon. Omaa kotia katsoessa tuli silloin vain fiilis, että koti on ongelma kohtia täynnä. Olohuoneen työnurkkaus on aina kaaoksen vallassa, keittiö on vaan keittiö (sieltä puuttuu se jokin) ja makuuhuone on kalusteiden sekasotku. Välillä tulee mieleen koko blogin lopettaminen, kun kuvissa täytyy katsoa mitä sellaista näkyy mitä ei halua näyttää. Tuntuu myös, että sinkkuna en pysty kovin nopeasti muuttamaan sisustusta haluamaani suuntaan ja muutamissa tuunauksissakin oon poropeukalo. 

10 kommenttia:

 1. Minusta ei kannata ottaa paineita muitten sisustuksista. Kukin tekee tyylillään ja budjetillaan. Ei kannata ryhtyä kilpavarusteluun, sillä siinä hukkaa vain itsensä. Ja olisihan tylsää, jos kaikki kodit olisivat kuin samasta muotista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen itselläni sen juotavan siitä että on visio siitä mitä haluaa, mutta sitten toteutuksen puolella ontuu sen vision toteuttaminen. Kaikkea kun ei saa kerralla ja sitten visio onkin saattanut muuttaa muotoaan eikä palaset enää loksahda kohdilleen.

   Poista
 2. Olen samaa mieltä Sadun kanssa. Jos kaikki kodit näyttäisivät samalta, kyllästyisin aika äkkiä niiden blogien lukemiseen.
  Vaikka itsestäkin välillä tuntuu, että onko kodissani mitään näyttämisen arvoista, samat nurkat pyörii koko ajan...
  Meidän eteinen on myös pimeä ja tosi haasteellinen kuvata. Pientä muutosta sielläkin on tapahtunut, muttei innosta yhtään kuvata...
  Kivaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta myös. Epäilen tunteen tulevan siitä tunteesta ettei omassa kodissa tapahdu sisustuksessa muutosta vaan aina on samat kuviot. Teillähän on aina ihanan näköistä. Olen yrittänyt keskittää kuvaamiset viikonloppuihin, kun ei työpäivien jälkeen ole valosta tietoakaan, mutta ei sitä näemmä ole viikonloppuisinkaan...

   Poista
 3. Älähän nyt, onneksi valon määrä taas lisääntyy pikkuhiljaa, kuvaaminen on kyllä äärimmäisen haasteellista näissä olosuhteissa! Ihania nuo talolyhdyt <3 :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku just eilen junassa sano kuinka tuntuu että ois jo hiukka valosampaa töistä lähtiessä. Ehkä se tästä. Lumikin hieman lisää onneks valosuutta.

   Poista
 4. Ihanat talolyhdyt ja nuo heinäseipäät! Itse olen kikkailut tuon vähäisen luonnonvalon suhteen niin, että käytän pidempää valotusaikaa kamerassa, niin saa kirkkaammat kuvat. Jalusta on tietysti myös apuna :) Onneksi päivät pian pitenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis varmaan opetella käyttämään paremmin kameraa, koska en tuollaisista valotusajoistakaan ymmärrä mitään :) Kohta pitenemisen jo ihan huomaa.

   Poista
 5. Talolyhtyjä ihailen minäkin. Mistä olet sellaiset löytänyt? Minulla on yksi valkoinen talo, mutta se on tiukasti kiinni ketjussa, eli on tarkoitettu roikkumaan ikkunasta. Siellä se tällä hetkellä onkin, mutta tuommoiset pöytämallit olisivat myös kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluisin vielä muutaman pienemmänkin noita taloja lisää. Tuon mustan olen löytäny ihan Tarjoustalosta. Harmaan taaseen löysin ravintola Liekissä olevasta sisutuspuodista. Molempien ostamisesta on kuitenkin jo jonkin verran aikaa.

   Poista